dissabte, 14 de març del 2009

Sessió de dijous 12 de març

Microsoft Word



Aquesta sessió va ser molt eniquidora ja que vam aprendre coses essencials d'un programa que utilitzem quotidianament.



Primer, vam seleccionar els diferents títols del document posant "títol 1" als títols i "títol 2" als subtítols. Posteriorment, vam descobrir com l'ordinador per sí sol produïa un índex (insertar/ referencias/ indice y tabla/ tabla de contenido/ acceptar).

També, vam ingerir pàgines a sobre del document (Insertar/ Salto de pagina).



Finalment, vam apendre a númera les pàgines!!!

Per fer-ho (insertar/ numero de pàgina). Desprès vam posar el cursor al índex i vam fer clic (diseño de pagina/saltos de sección/ pagina siguiente). En fer clic en el número i vam observar que es posa en taronga la icona de "vincular al anterior", la vam apretar i va desapareixer l'etiqueta (borrar la primera secció). Per concluir, vam fer clic en la pàgina que volem numerar (insertar/numero de pagina/ formato de los numeros de pagina/ iniciar en...)el numero que desitjem.


Durant aquesta setmana vam treballar amb Google Notebook, Word i vam escollir la temàtica i els grups pel proper treball.
Estem contentes amb la temàtica i esperem obtenir bons resultats.

Sessió de la setmana del 2 al 6 de març

Audacity
L'audacity és un programa que serveix per tractar i treballar el so.
Inicialment, vam fer grups de 4 o 5 persones, vam triar una frase o cançó que posteriorment, la vam fragmentar i gravar el seu fragment (per gravar és impresindiblebaixar el so de la icona del micrófon).
Desprès farem clic al botó REC per començar a gravar i STOP per finalitzar la gravació.
Immportarem les gravacions de les nostres companyes ( arxiu/ importar), posarem totes les veus al mateix so ( efectos/ ampliar), retallarem amb la icona de les tisores i mourem els fragments amb les fletxes per sentir les veus ordenades de forma simultània.
Finalment, hi posarem música. per fer-ho utilitzarem l'icona dels dos triangles. ùn cop acabt ho desarem tot en format WAV.

dilluns, 2 de març del 2009

Sessió de divendres 27 de febrer

Digitalització
Podem dir que la digitalització és el procès que converteix la informació en seqüències numèriques que poden ser tractades per un ordinador, tal com vam veure en aquesta sessió.
En aquesta classe també vam aprendre que una imatge, per exemple, queda enregistat en forma d'arxiu. Aquest arxiu,es guardat en codi binari (seqüències de 1 i 0 que representen la imatge).
Per pujar a una imatge a internet no és necessari que aquesta ocupi tant d'espai per això, vam reproduir la imatge sense perdre la seva qualitat i vam emmagatzemar-la ocupant un mínim d'espai.
Els passos que vam seguir van ser els següents:
  • Fer una foto amb una càmera digital.
  • Passar la foto de la càmara a l'ordinador.
  • Descarregar el programa de retoc fotogràfic de lliure distribució anomenat GIMP.
  • Obrir l'arxiu de la fotografia amb el GIMP.
  • Comprovar la mida de la fotografia i interpretar les dades.
  • Retallar la imatge a les mides d'un marc de fotos.
  • Escalar la imatge, és a dir, reduir el nombre de píxels d'alçada i amplada.
  • Desar aquest arxiu retocat en format jpg i ajustant la qualitat per tal que no ocupi tant espai.