divendres, 29 de maig del 2009

Treball final

La ràdio i l’ús de documents sonors a l’escola

Sobre l’elaboració del treball, podem dir que no ha estat gaire costosa ja què, aviat varem trobar molta informació sobre el tema. El poder haver fet el treball ens dos fases ens ha estat de gran ajuda perquè molta de la informació anteriorment recercada la vam poder utilitzar.

Per tant, el nostre treball consta dels següents apartats:
· Breu comentari del capítol del llibre
· Possibilitat de tractament d’àudio a l’ordinador.
· Diferència entre àudio analògic i digital
· Editors d’àudio
· Aplicació de la ràdio a l’escola
· Biblioteca de sons
· Material Didàctic
· Format de sons
· Ràdio a l’escola: com es fa?
· Llenguatge a la ràdio
· Cerca d’ experiències de ràdio escolar

Sobre el que hem après, podem dir que el treball ens ajudat a aprofundir sobre l’àudio i els documents sonors que són la base per poder realitzar treballar l’àudio a les escoles.
Així doncs, el que veritablement ens ha agradat ha estat el recurs de la ràdio a l’escola. Probablement perquè hem pogut observar com es treballa amb ella, que aprenen els nens i com es pot utilitzar. Per tant, podem dir,

Finalment, elaborar i realitzar un vídeo presentació sobre els aspectes treballats ens ha enriquit força, ja què ens ha permès posar en pràctica aspectes tractats.
Aquí os deixem amb el vídeo de presentació i desitgem que vosaltres gaudiu de la mateixa forma que nosaltres vam gaudir alhora de realitzar-lo.


Esperem que us resulti de gran ajuda el nostre treball!

dijous, 28 de maig del 2009

Sessions 16 i 17 d'abril

Jclic
Vam conèixer el programa d'en Jclic i vam fer dues activitats!
Per obtenir el programa ens ho vam descarregar a l'ordinador en Jclic o el vam obrir amb l'applet des de la mateixa pàgina.
Durant les sessions vam descarregar dues aplicacions: el Jclic i al Jclic author. Vam obrir el Jclic author per crear l'activitat.
Primer de tot, vam anar a fitxer i seleccionar l'opció NOU PROJECTE desprès, vam omplir un formulari que hi havia a la pàgina. va se llavors, quan vam pensar i seleccionar el tema de les activitats que realitzariem.
L'opció MEDIATICA ens permet afegir les imatges, sons que posteriorment utilitzarem en l'activitat. Les imatges han de tenir més o menys 100 píxels. A l a part de les activitats hi varem posar una petita descripció de l'activitat descripció.
Més endavant, vam haver de posar per mesurar el temps, els encerts i les errades.
Fem el fons final i posem el titol de l'activitat i un " perfecte!" si ho assoleix.
Finalment, organitzem les activitat per posar el text, les imatges i els colors. Ho dissenyem amb dos quadres .
I Un cop acabades la activitat anem a Fitxer-> Desar. i si la volem realitzar obrim l'activitat amb el Jclic.

divendres, 17 d’abril del 2009

WINDOWS MAKER MOVIE
Inicialment ens vam reunir per concretar el tema a tractar en el vídeo. Un cop decidit, vam acordar com ho faríem (quines imatges introduiríem, quina cançó posaríem i com la modificaríem, adaptant la lletra, que gravaríem,…)
Posteriorment, vam quedar per gravar les tomes de vídeo. Un cop tots els materials recercats, buscant imatges en verd i buscant imatges en vermell (els dos elements destacats en el nostre vídeo) , gravat les tomes de vídeo i la cançó (“hakuna matata” però adaptada al tema del nostre vídeo i canta per una de les nostres components del grup, Marina, conjuntament amb el seu germà). I finalment vam fer el muntatge.
Parts del vídeo:

El vídeo consta de dues parts principals.
La primera creuant el carrer amb el semàfor en verd i la segona, esperant pacientment quant el semàfor està en vermell. Tots dos conceptes estan associats amb el seus colors corresponents.
Vam voler ressaltar algunes frases que la cançó en parla. Un clar exemple és quan mirem a un costat i a un altre alhora.

Problemàtiques:
Vam haver de realitzar les gravacions dos cops, ja què la primera la vam fer amb presses perquè ni els temps meteorològic ens va acompanyar. Durant la realització alhora de posar efectes va fer que el vídeo s’accelerés distorsionant el vídeo original.
I ara sí, altre cop fet el procés esperem que aquest sí assoleixi els resultats proposats ja que nosaltres estem orgulloses del treball fet .

Desitgen us agradi!!!

dissabte, 14 de març del 2009

Sessió de dijous 12 de març

Microsoft Word



Aquesta sessió va ser molt eniquidora ja que vam aprendre coses essencials d'un programa que utilitzem quotidianament.



Primer, vam seleccionar els diferents títols del document posant "títol 1" als títols i "títol 2" als subtítols. Posteriorment, vam descobrir com l'ordinador per sí sol produïa un índex (insertar/ referencias/ indice y tabla/ tabla de contenido/ acceptar).

També, vam ingerir pàgines a sobre del document (Insertar/ Salto de pagina).



Finalment, vam apendre a númera les pàgines!!!

Per fer-ho (insertar/ numero de pàgina). Desprès vam posar el cursor al índex i vam fer clic (diseño de pagina/saltos de sección/ pagina siguiente). En fer clic en el número i vam observar que es posa en taronga la icona de "vincular al anterior", la vam apretar i va desapareixer l'etiqueta (borrar la primera secció). Per concluir, vam fer clic en la pàgina que volem numerar (insertar/numero de pagina/ formato de los numeros de pagina/ iniciar en...)el numero que desitjem.


Durant aquesta setmana vam treballar amb Google Notebook, Word i vam escollir la temàtica i els grups pel proper treball.
Estem contentes amb la temàtica i esperem obtenir bons resultats.

Sessió de la setmana del 2 al 6 de març

Audacity
L'audacity és un programa que serveix per tractar i treballar el so.
Inicialment, vam fer grups de 4 o 5 persones, vam triar una frase o cançó que posteriorment, la vam fragmentar i gravar el seu fragment (per gravar és impresindiblebaixar el so de la icona del micrófon).
Desprès farem clic al botó REC per començar a gravar i STOP per finalitzar la gravació.
Immportarem les gravacions de les nostres companyes ( arxiu/ importar), posarem totes les veus al mateix so ( efectos/ ampliar), retallarem amb la icona de les tisores i mourem els fragments amb les fletxes per sentir les veus ordenades de forma simultània.
Finalment, hi posarem música. per fer-ho utilitzarem l'icona dels dos triangles. ùn cop acabt ho desarem tot en format WAV.

dilluns, 2 de març del 2009

Sessió de divendres 27 de febrer

Digitalització
Podem dir que la digitalització és el procès que converteix la informació en seqüències numèriques que poden ser tractades per un ordinador, tal com vam veure en aquesta sessió.
En aquesta classe també vam aprendre que una imatge, per exemple, queda enregistat en forma d'arxiu. Aquest arxiu,es guardat en codi binari (seqüències de 1 i 0 que representen la imatge).
Per pujar a una imatge a internet no és necessari que aquesta ocupi tant d'espai per això, vam reproduir la imatge sense perdre la seva qualitat i vam emmagatzemar-la ocupant un mínim d'espai.
Els passos que vam seguir van ser els següents:
  • Fer una foto amb una càmera digital.
  • Passar la foto de la càmara a l'ordinador.
  • Descarregar el programa de retoc fotogràfic de lliure distribució anomenat GIMP.
  • Obrir l'arxiu de la fotografia amb el GIMP.
  • Comprovar la mida de la fotografia i interpretar les dades.
  • Retallar la imatge a les mides d'un marc de fotos.
  • Escalar la imatge, és a dir, reduir el nombre de píxels d'alçada i amplada.
  • Desar aquest arxiu retocat en format jpg i ajustant la qualitat per tal que no ocupi tant espai.

divendres, 27 de febrer del 2009

Presentació


Hola noies,

Primer de tot voldria donar-vos la benviguda al meu primer blog en el que espero que compartim molts moments agradables.

En segon lloc, m'agradaria presentar-me. Potser, algunes de vosaltres ja em coneixeu però, per aquelles que encara no, sóc la Lorena Gómez i com a totes estudio magisteri d'educació infantil.

Bueno nenes, un cop dit això únicament em queda donar-vos sort en aquesta petita aventura.

mua...*